Corona 2022

Terug naar homepage

Door de coronamaatregelen zijn zware tijden aangebroken. Dat geldt zowel voor de rechthebbenden die door Buma, Sena en Videma worden vertegenwoordigd (muzikanten, componisten, muziekuitgevers en -producenten, rechthebbenden in tv-producties) als voor de ondernemingen met een licentie voor muziekgebruik.

Met wederzijds begrip voor de situatie zijn de Commissie Auteursrecht van VNO-NCW en MKB-Nederland namens de zwaar getroffen branches en Buma, Sena en Videma met elkaar in gesprek gegaan. Buma, Sena en Videma hebben besloten om ondernemingen met een licentie voor muziek in commercieel publiekstoegankelijke ruimten een compensatie te bieden.

 

Is uw vraag hiermee beantwoord?

De compensatieregeling van Buma en Sena geldt voor twee groepen ondernemingen.

Groep 1: In verplicht gesloten sectoren met commercieel publiekstoegankelijke ruimten vindt 100% compensatie van de licentievergoeding plaats over de door de Rijksoverheid verplicht gesloten periode als gevolg van Covid-19.

Groep 2: Voor alle commerciële instellingen met publiekstoegankelijke ruimten, waarbij sprake is van specifiek verplicht gesloten bedrijfsonderdelen op last van de Rijksoverheid, vindt compensatie plaats van 100% van de desbetreffende licentievergoeding over de verplicht gesloten periode welke staat vermeld op Rijksoverheid.nl.

Is uw vraag hiermee beantwoord?

De eventuele compensatie ontvangt u via uw brancheorganisatie. Als u hierover vragen heeft, kunt u het beste contact opnemen met uw brancheorganisatie.

Is uw vraag hiermee beantwoord?

Alle ondernemingen die in aanmerking komen voor de compensatieregeling ontvangen hierover bericht. U hoeft hier zelf niets voor te doen.

Is uw vraag hiermee beantwoord?

Na het versturen van de creditnota maken wij het bedrag van de compensatieregeling binnen drie weken over naar de, bij ons bekende, bankrekening. Heeft u nog een factuur open staan in onze administratie, dan verrekenen wij het bedrag van de compensatieregeling eerst met het openstaande bedrag.

Is uw vraag hiermee beantwoord?

U kunt hiervoor contact met ons opnemen via 020 - 700 9099 of naar info@mijnlicentie.nl een e-mail sturen.

Is uw vraag hiermee beantwoord?

In overleg met representatieve marktpartijen is er gekeken naar de door Rijksoverheid verplicht gesloten periode per SBI-code (Standaard Bedrijfsindeling). Deze periode wordt met een percentage van uw jaarlicentie, voor muziekgebruik in een commercieel publiekstoegankelijke ruimte, volledig gecompenseerd. Indien er sectoren zijn die op grond van de verplicht gesloten periode 19 december tot en met 31 december 2021 nog niet gecompenseerd zijn door Buma en Sena, zal een aanvullende compensatie door Buma en Sena worden meegenomen in de afhandeling van de compensatie over de verplicht gesloten periode 2022.

Mocht u vragen hebben over uw eigen situatie, dan kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 020 - 700 90 99 of naar info@mijnlicentie.nl een e-mail sturen.

Is uw vraag hiermee beantwoord?

Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via 020 - 700 9099 of naar info@mijnlicentie.nl een e-mail sturen.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Contactgegevens


Telefoon en e-mail
op werkdagen van 09.00-17.00 uur
via telefoonnummer 020-7009099
via e-mail info@mijnlicentie.nl

Adres 
Postbus 1316, 
2130 EK Hoofddorp 
KvK-nummer 34286922