StichtingPRO

Stichting PRO behartigt zonder winstoogmerk de belangen van uitgevers en de door hun vertegenwoordigde auteurs op het gebied van collectieve exploitatie van auteursrechten. Door samenwerking met de internationale zusterorganisatie (IPRO) kunnen ter zake ook de buitenlandse rechten worden vertegenwoordigd.
Stichting PRO voert ten behoeve van bedrijven en onderwijsinstellingen twee verschillende regelingen uit:
- Stichting PRO biedt één loket om alles te regelen voor uw onderwijspublicaties, op maat voor elk soort onderwijsinstelling, voor elk soort onderwijsmateriaal, zoals de readerregelingen.
- De sectie CLIP (Copyright Licentie-en Incassobureau PRO) incasseert en verdeelt vergoedingen voor het gebruik van artikelen door knipseldiensten en in knipselkranten, zowel bij gebruikers als bij knipseldiensten zelf. 

Stichting PRO is lid van VOI©E en beschikt over het CBO-Keurmerk.
                                      

Algemene informatie Licentie aanvragen

Wilt u een verzamelfactuur? Betaal uw Buma, Sena, Videma of Reprorecht vergoedingen in één keer.

Videma

Maakt u gebruik van tv-beelden? De Videma licentie is er voor zakelijke tv-gebruikers. Door zoveel mogelijk rechten in een op maat gemaakte licentie te bundelen blijven uw administratieve lasten tot een minimum beperkt.

 

Lees meer

Reprorecht

Vrijwel alle bedrijven en instellingen maken kopieën uit kranten, boeken, tijdschriften en digitale media. Stichting Reprorecht regelt dat u op een makkelijke manier de daarvoor verschuldigde billijke vergoeding kunt betalen en betaalt de
vergoeding door aan de makers
van die publicaties.

Lees meer

Pictoright

Pictoright verleent toestemming voor gebruik van werk van aangesloten visuele makers, met name beeldend kunstenaars en architecten. Ook sluit zij collectieve regelingen af waarbij beeld wordt (her)gebruikt, zoals bij digitaliseringsprojecten, knipseldiensten en leesportefeuilles.

Lees meer

Lira

Lira is de organisatie voor schrijvers of vertalers, waaronder journalisten, scenarioschrijvers en ondertitelaars. Lira biedt licenties voor digitaliseringsprojecten aan en regelt rechten voor de distributie van literaire werken die zijn opgenomen in televisieprogramma’s.

Lees meer

Stichting PRO

Stichting PRO regelt namens uitgevers en de door hun vertegenwoordigde auteurs voor onderwijsinstellingen het gebruik van overgenomen (gedeelten) van werken in onderwijs-publicaties (zoals readers) en het gebruik van artikelen door knipseldiensten en in knipselkranten.

Lees meer

The Content Map

Thecontentmap.nl is uw gids naar legaal en veilig aanbod aan digitale diensten. De website helpt u om legaal aangeboden E-books, films, muziek, games, foto’s en tv-programma’s te vinden en daar op een eerlijke wijze gebruik van te maken.

 

Ga naar website