Pictoright

Bij Pictoright zijn tienduizenden Nederlandse en buitenlandse visuele makers, of hun erfgenamen, aangesloten voor de exploitatie en bescherming van hun individuele auteursrechten. Dit betreft veelal beeldend kunstenaars en architecten. Pictoright verleent op verzoek licenties aan partijen die werk van deze makers willen gebruiken zoals uitgevers, musea, omroepen en producenten. Ook worden er collectieve afspraken gemaakt, bijvoorbeeld in het kader van digitaliseringsprojecten, knipseldiensten en leesportefeuilles. Op de vergoedingen kan iedere visuele maker via Pictoright aanspraak maken.

Pictoright is een stichting zonder winstoogmerk en wordt door de overheid gecontroleerd (het College van Toezicht Auteursrechten, CvTA).

Algemene informatie Licentie aanvragen

Wilt u een verzamelfactuur? Betaal uw Buma, Sena, Videma of Reprorecht vergoedingen in één keer.

Videma

Maakt u gebruik van tv-beelden? De Videma licentie is er voor zakelijke tv-gebruikers. Door zoveel mogelijk rechten in een op maat gemaakte licentie te bundelen blijven uw administratieve lasten tot een minimum beperkt.

 

Lees meer

Reprorecht

Vrijwel alle bedrijven en instellingen maken kopieën uit kranten, boeken, tijdschriften en digitale media. Stichting Reprorecht regelt dat u op een makkelijke manier de daarvoor verschuldigde billijke vergoeding kunt betalen en betaalt de
vergoeding door aan de makers
van die publicaties.

Lees meer

Pictoright

Pictoright verleent toestemming voor gebruik van werk van aangesloten visuele makers, met name beeldend kunstenaars en architecten. Ook sluit zij collectieve regelingen af waarbij beeld wordt (her)gebruikt, zoals bij digitaliseringsprojecten, knipseldiensten en leesportefeuilles.

Lees meer

Lira

Lira is de organisatie voor schrijvers of vertalers, waaronder journalisten, scenarioschrijvers en ondertitelaars. Lira biedt licenties voor digitaliseringsprojecten aan en regelt rechten voor de distributie van literaire werken die zijn opgenomen in televisieprogramma’s.

Lees meer

Stichting UvO

Stichting UvO is hét startpunt om auteursrechten te regelen binnen uw onderwijsinstelling (mbo, hbo, universiteit en overig). Bij Stichting UvO kunt u terecht om het (her)gebruik van publicaties (boeken, tijdschriften, etc.) af te handelen. Ongeacht of dat in een papieren reader is of op een digitale leeromgeving (zoals Blackboard).

Lees meer

The Content Map

Thecontentmap.nl is uw gids naar legaal en veilig aanbod aan digitale diensten. De website helpt u om legaal aangeboden E-books, films, muziek, games, foto’s en tv-programma’s te vinden en daar op een eerlijke wijze gebruik van te maken.

 

Ga naar website