Stichting UvO

Stichting UvO is een auteursrechtenorganisatie die uitgevers vertegenwoordigt in binnen- en (via IPRO) buitenland. De content van uitgevers wordt gebruikt in het (hoger) onderwijs. Stichting UvO maakt dat gebruik mogelijk en zorgt er tegelijkertijd voor dat uitgevers – en daarmee ook hun auteurs – een eerlijke vergoeding krijgen voor dit (her)gebruik van hun werk. Dit alles doen we zonder winstoogmerk.

Stichting UvO voert verschillende taken uit:
- Afkoopregelingen treffen met universiteiten, hogescholen, mbo-instellingen en andere onderwijsinstellingen
- Bemiddelen in de toestemming voor langere publicaties
- Verdelen van vergoedingen onder alle uitgevers die daar recht op hebben
- Administratie voeren van deze processen
- Voorlichting geven aan onderwijsinstellingen, uitgevers en anderen

Algemene informatie Licentie aanvragen

Wilt u een verzamelfactuur? Betaal uw Buma, Sena, Videma of Reprorecht vergoedingen in één keer.

Videma

Maakt u gebruik van tv-beelden? De Videma licentie is er voor zakelijke tv-gebruikers. Door zoveel mogelijk rechten in een op maat gemaakte licentie te bundelen blijven uw administratieve lasten tot een minimum beperkt.

 

Lees meer

Reprorecht

Vrijwel alle bedrijven en instellingen maken kopieën uit kranten, boeken, tijdschriften en digitale media. Stichting Reprorecht regelt dat u op een makkelijke manier de daarvoor verschuldigde billijke vergoeding kunt betalen en betaalt de
vergoeding door aan de makers
van die publicaties.

Lees meer

Pictoright

Pictoright verleent toestemming voor gebruik van werk van aangesloten visuele makers, met name beeldend kunstenaars en architecten. Ook sluit zij collectieve regelingen af waarbij beeld wordt (her)gebruikt, zoals bij digitaliseringsprojecten, knipseldiensten en leesportefeuilles.

Lees meer

Lira

Lira is de organisatie voor schrijvers of vertalers, waaronder journalisten, scenarioschrijvers en ondertitelaars. Lira biedt licenties voor digitaliseringsprojecten aan en regelt rechten voor de distributie van literaire werken die zijn opgenomen in televisieprogramma’s.

Lees meer

Stichting UvO

Stichting UvO is hét startpunt om auteursrechten te regelen binnen uw onderwijsinstelling (mbo, hbo, universiteit en overig). Bij Stichting UvO kunt u terecht om het (her)gebruik van publicaties (boeken, tijdschriften, etc.) af te handelen. Ongeacht of dat in een papieren reader is of op een digitale leeromgeving (zoals Blackboard).

Lees meer

The Content Map

Thecontentmap.nl is uw gids naar legaal en veilig aanbod aan digitale diensten. De website helpt u om legaal aangeboden E-books, films, muziek, games, foto’s en tv-programma’s te vinden en daar op een eerlijke wijze gebruik van te maken.

 

Ga naar website