Heb ik ook andere licenties nodig?

Maakt u als ondernemer naast muziek ook gebruik van televisiebeelden, teksten van anderen of andere publicaties? In dat geval kan het zijn dat u een aanvullende licentie nodig heeft voor het gebruik. Onderstaande organisaties en stichtingen zien toe op een dergelijk gebruik en kunnen u van een licentie voorzien.

Wilt u een verzamelfactuur? Betaal uw Buma, Sena, Videma of Reprorecht vergoedingen in één keer.

Vraag hier aan

Videma

Maakt u gebruik van tv-beelden? De Videma licentie is er voor zakelijke tv-gebruikers. Door zoveel mogelijk rechten in een op maat gemaakte licentie te bundelen blijven uw administratieve lasten tot een minimum beperkt.

 

Lees meer

Reprorecht

Vrijwel alle bedrijven en instellingen maken kopieën uit kranten, boeken, tijdschriften en digitale media. Stichting Reprorecht regelt dat u op een makkelijke manier de daarvoor verschuldigde billijke vergoeding kunt betalen en betaalt de
vergoeding door aan de makers
van die publicaties.

Lees meer

Pictoright

Pictoright verleent toestemming voor gebruik van werk van aangesloten visuele makers, met name beeldend kunstenaars en architecten. Ook sluit zij collectieve regelingen af waarbij beeld wordt (her)gebruikt, zoals bij digitaliseringsprojecten, knipseldiensten en leesportefeuilles.

Lees meer

Lira

Lira is de organisatie voor schrijvers of vertalers, waaronder journalisten, scenarioschrijvers en ondertitelaars. Lira biedt licenties voor digitaliseringsprojecten aan en regelt rechten voor de distributie van literaire werken die zijn opgenomen in televisieprogramma’s.

Lees meer

Stichting UvO

Stichting UvO is hét startpunt om auteursrechten te regelen binnen uw onderwijsinstelling (mbo, hbo, universiteit en overig). Bij Stichting UvO kunt u terecht om het (her)gebruik van publicaties (boeken, tijdschriften, etc.) af te handelen. Ongeacht of dat in een papieren reader is of op een digitale leeromgeving (zoals Blackboard).

Lees meer

Auteursrecht.nl

Auteursrecht.nl biedt een overzicht naar legaal en veilig aanbod aan digitale diensten. De website helpt u om legaal aangeboden E-books, films, muziek, games, foto’s en tv-programma’s te vinden en daar op een eerlijke wijze gebruik van te maken.

Ga naar website